Autofinanciering voor een tweedehands

Ook vandaag de dag denken veel mensen nog steeds dat het uitsluitend mogelijk is om een lening af te sluiten voor een nieuwe auto. Dat is uiteraard niet zo. Ook wanneer je een tweedehands auto wenst aan te kopen kan je daarvoor perfect gebruikmaken van een zogenaamde autofinanciering. Dit type financiering is specifiek in het leven geroepen voor mensen die op het punt staan om een nieuwe of tweedehandse auto aan te kopen. Omwille van het feit dat er een soort van waarborg dient te worden verstrekt op de auto waarvoor de financiering wordt afgesloten kan het kostenplaatje steeds zo beperkt mogelijk worden gehouden. Hierdoor wordt het mogelijk om relatief goedkoop geld te lenen voor zowel een nieuwe als een tweedehandse auto.

Wel moet je er rekening mee houden dat een autofinanciering voor een tweedehands kan verschillen ten opzichte van een autolening voor een nieuw voertuig. Uiteraard zal het bedrag bijvoorbeeld lager komen te liggen, maar daarnaast is ook de looptijd van de lening vaak een stuk beperkter en worden autofinancieringen voor een tweedehands niet door iedere financiële instelling aangeboden. Ben je van plan om een dergelijk krediet aan te vragen, dan is het wel steeds de moeite waard om de autofinancieringen bij verschillende financiële instellingen te vergelijken. Alleen door het uitvoeren van zo’n vergelijking ben je er namelijk zeker van dat je de onderlinge concurrentie tussen de diverse banken in jouw voordeel uitspeelt.

Tot slot, het is lang niet altijd even interessant om een autofinanciering voor een tweedehands af te sluiten. Indien het slechts om een zeer beperkt bedrag gaat is het vaak beter om deze gewoon uit de hand te kopen. Op die manier spaar je in ieder geval de kosten van de autofinanciering voor je tweedehands uit.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *