Doorlopend krediet

Wanneer je afgeloste bedragen opnieuw op wilt nemen, is een doorlopend krediet waarschijnlijk de beste keuze. Zowat alles is variabel.

Dit houdt onder andere de looptijd, de rente en het termijnbedrag in. Er wordt een kredietlimiet afgesproken. Dat betekent echter niet dat de kredietnemer dit bedrag moet lenen, de keuze is nog altijd aan hem. Ook is het mogelijk om het volledige bedrag in één keer op te nemen, of dit te verspreiden over verschillende periodes. De rente ligt hoger dan die bij een hypotheek of een persoonlijke lening. Een logische verklaring daarvoor is het feit dat er geen pandrecht is en het renterisico voor de bank vaak groter is dan bij de andere kredietvormen. Het is mogelijk om een doorlopend krediet vervroegd af te lossen zonder enige vorm van extra kosten.

Vaak worden reeds afgeloste bedragen opnieuw opgenomen. Hierdoor wordt de looptijd verlengd en krijgt de kredietvorm wel eens de bijnaam doodlopend krediet. Dit weerhoudt echter een grote groep mensen niet om voor deze kredietvorm te kiezen. Het succes is waarschijnlijk te danken aan de grote flexibiliteit en de ruime keuze aan opties alvorens een doorlopend krediet af te sluiten.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *