Hoeveel kan ik lenen bij een sociale woonlening?

De sociale woonlening biedt mensen en gezinnen de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor de aankoop van een huis. Door gebruik te maken van deze kredietvorm is het mogelijk om de volledige aankoopwaarde te lenen en dat tegen een uiterst voordelig rentetarief. Dit zorgt er voor dat ook mensen met een eerder beperkt inkomen en slechts beperkte waarborgen over de mogelijkheid beschikken om eigen vastgoed aan te kopen. Wanneer u er aan denkt om een sociale woonlening af te sluiten zijn er wel een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden en wij zetten ze in dit artikel graag even voor u op een rijtje.

Voorwaarden sociale woonlening
De sociale woonlening kan op moment van schrijven voor alle types vastgoed afgesloten worden. Het kan met andere woorden gaan om een huis, maar ook mensen die een appartement willen kopen komen in aanmerking. Dat geldt zelfs ook voor wanneer u bijvoorbeeld bouwgrond wenst te kopen om er een huis op te bouwen. Wel moet u er rekening mee houden dat u voor het verkrijgen van een sociale woonlening een minimuminkomen op jaarbasis dient te hebben van 10.000 euro. Daarnaast dient u uiteraard ook over de nodige financiële mogelijkheden te beschikken om aan de maandelijkse afbetalingen te kunnen voldoen. Voldoet u aan al deze voorwaarden en bent u van plan om vastgoed met een beperkte waarde aan te kopen? In dat geval is het zonder probleem mogelijk om daarvoor een beroep te doen op de mogelijkheden die door de sociale woonlening worden aangeboden.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *