Ik wil lenen maar sta op de zwarte lijst

Het kan iedereen overkomen dat je op een bepaald ogenblik zo’n wankele financiële situatie hebt dat je even niet in staat bent om te voldoen aan de vaste kosten waar je dagelijks mee te maken krijgt. Deze donkere periode in je leven kan echter behoorlijk vervelende gevolgen met zich meebrengen. Een bepaalde schuld die lange tijd blijft open staan, bijvoorbeeld bij een bank of een andere schuldeiser kan er namelijk voor zorgen dat je op de zwarte lijst komt te staan. In dat geval is het niet langer mogelijk om een lening af te sluiten of toch? Wanneer je op een bepaald ogenblik op de zwarte lijst komt te staan is het van essentieel belang om je openstaande schulden zo snel mogelijk af te betalen. Alleen op deze manier kan je status terug op groen worden geplaatst en is het terug mogelijk om een lening bij een traditionele bank af te sluiten. Kan je, je schulden momenteel niet afbetalen of wil je net daarom een nieuwe lening afsluiten? In dat geval bestaat er nog een andere mogelijkheid.

Lang niet alle financiële instellingen zullen namelijk een controle van de zwarte lijst uitvoeren. Zogenaamde alternatieve financiële instellingen bieden je de mogelijkheid om geld te lenen zonder voorafgaande controle van een eventuele positie op de zwarte lijst. Dat is interessant omdat je op die manier altijd geld kan lenen, maar anderzijds brengt dit wel de nodige risico’s met zich mee. Is het namelijk wel zo verstandig om een nieuwe put te maken om een bestaande te vullen? Deze manier van werken kan er al snel voor zorgen dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Sta je op de zwarte lijst en heb je gewoon snel nood aan een klein geldbedrag? Dan kan een mini lening je tijdelijk uit de nood helpen. Let wel, ook de kosten op deze kredietvorm zijn op z’n minst aanzienlijk te noemen.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *