kaskrediet tarieven

Wanneer we even alle beschikbare mogelijkheden bekijken om een kaskrediet af te sluiten zien we dat er eigenlijk twee verschillende soorten kaskredieten bestaan. Allereerst is er het standaard kaskrediet. Dit kaskrediet is een kredietvorm waarbij u intekent voor een bepaald vast bedrag welke gedurende de looptijd van de kredietovereenkomst onveranderd blijft. Er wordt van het geleende bedrag met andere woorden niet afbetaald en de kosten voor het kaskrediet blijven steeds even hoog. Dit alles zorgt er voor dat het gewone kaskrediet eigenlijk alles bij elkaar gezien wel vrij duur is.

Het tweede kaskrediet is een kredietvorm die weliswaar op dezelfde manier werkt als het gewone kaskrediet, maar waarbij er wel van het geleende bedrag wordt afbetaald. Iedere maand zal de kredietlimiet kleiner worden tot op het ogenblik dat de kredietvorm volledig is afbetaald. De kosten die worden aangerekend op het kaskrediet kunnen op deze manier ook slinken zodat u aan het einde van de rit met een toch beduidend goedkoper krediet zit dan wanneer u er voor zou kiezen om een gewoon kaskrediet af te sluiten.

Tot slot wordt het wel aangeraden om de kaskrediet tarieven bij verschillende kredietverstrekkers te berekenen en vergelijken. Net als bij een gewoon krediet kan de kostprijs op een kaskrediet immers gevoelig verschillen.