kaskrediet

Het fenomeen waarbij je tot een bepaald bedrag onder nul kan gaan op je bankrekening, creditcard of ander geldhoudend middel. Dan maak je gebruik van kaskrediet.

Er wordt toestemming verleend om een bepaald bedrag te lenen bij een financiële instelling zonder tal van lastige procedures. Daarom wordt het kaskrediet vaak gezien als de makkelijkste kredietvorm. Je kan altijd geld verkrijgen via deze manier van lenen, zolang je het maximumbedrag niet hebt overgeschreven.

Als er geld wordt gestort op je rekening, wordt het verschil automatisch weggewerkt waardoor je je normaal geen zorgen moet maken over de terugbetaling. Elke bank zal wel een bepaalde rente vragen over het bedrag dat je in het rood staat. Dat is vrij logisch, aangezien net als bij elke andere kredietvorm de bank jou geld in leen geeft. Deze rente is relatief hoog, maar voor kleine uitgaven is dit geen enkel probleem. Een kaskrediet wordt dan ook nooit gebruikt voor grote bedragen, daarvoor zijn tal van andere kredietvormen te vinden.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *