Krediet lenen

Wanneer iemand een krediet aangaat, betekent dit dat de persoon in kwestie (meestal) van financiële middelen wordt voorzien in ruil voor een wederprestatie. Deze wederdienst is meestal het terugbetalen van het gekregen bedrag met daarbovenop interesten. In principe wordt vaak gezegd dat krediet gelijkstaat aan een lening. Dat is echter niet zo. Bij een lening krijg je één keer het volledige bedrag. Dat betaal je, zoals afgesproken met de financiële instelling waar je de lening bent aangegaan, netjes terug. Bij een krediet echter, kan je het bedrag dat je al hebt afbetaald opnieuw opnemen (met meer interesten).

Er zijn zeer veel soorten kredieten. Voor allerlei zaken waar je geld voor nodig hebt, bestaat wel een speciale kredietvorm. Denk maar aan een woonkrediet, een bootkrediet en een autokrediet. De bedoeling van deze kredieten is wellicht zeer duidelijk. Maar er is meer. Zo kan je bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een kaskrediet. Dit is simpelweg het krediet dat je gebruikt wanneer je bij je bankrekening onder nul gaat. Je krijgt dan eigenlijk geld in leen van de bank. Een minikrediet is logischerwijs een krediet waarbij je een laag bedrag leent. En zo zijn er nog tal van speciale kredieten.

Krediet lenen

Geld lenen kost geld. Dat is algemeen bekend. Altijd zal je interesten moeten betalen bovenop het geleende bedrag. Anders zou een financiële instelling geen geld uitlenen. Wat winnen zij er anders namelijk bij? Niks. Daarom betaal jij dat extra geld, waardoor de bank winst kan maken. Het is dus belangrijk om, vooraleer je een lening aangaat, te kijken hoeveel je maandelijks moet aflossen. Op basis hiervan kan je eenvoudig besluiten als je al dan niet kan afbetalen.

Om krediet te lenen moet je een financiële instelling raadplegen die bereid is deze dienst te verlenen aan jou. Veelal opteren mensen dan voor een bank, omdat deze (meestal) de beste garanties kunnen geven en een laag interestpercentage. Deze verschillen echter onderling ook nog, dus het is verstandig om, indien je de goedkoopst mogelijke formule wilt vinden, meerdere banken te contacteren en deze tegenover elkaar te vergelijken.

Eenmaal je een geschikte bank hebt gevonden kan je een overeenkomst afsluiten. Het is nodig om een aantal documenten mee te nemen wil je de kredietlening direct afsluiten. Om er echter achter te komen wat je precies moet voorleggen, kan je beter een eerste, algemene afspraak maken. Hierin kan je je huidige situatie voorstellen en kom je er praktisch direct achter als het mogelijk is om het gewenste krediet te lenen of niet. Later, waarschijnlijk als alle afspraken concreet zijn afgerond, komt dan het papierwerk en de afhandeling.

Het is vanzelfsprekend dat, wanneer het krediet loopt, je maandelijks een bepaald bedrag verschuldigd bent aan de bank. Dit moet je terugbetalen met de vooraf afgesproken interesten er bovenop. De rentevoet kan echter variëren bij een kredietlening. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden. Verder moet je bij de contractafsluiting de nodige papieren voorzien (zoals je legitimatiebewijs, gezondheidsverklaring, salarisafrekening van een recente maand enzovoort) zodat de bank zeker is dat je kan terugbetalen.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *