Lenen krediet

Wanneer je over onvoldoende financiële middelen beschikt om een aankoop te financieren, kan je geld lenen bij een bank. Dit kan in de vorm van een lening, waar je slechts eenmalig het bedrag kan lenen, of in de vorm van een krediet, waar je het reeds terugbetaalde deel opnieuw kan opnemen. Een krediet zorgt er dus voor dat je later nogmaals het geld kan gebruiken. Dit betekent wel dat de interestvoet hoger wordt en je uiteindelijk meer zal moeten terugbetalen, wat ergens natuurlijk wel logisch is. Dit is bedoeld om inkomsten te genereren bij de bank waar jij het geld leent.

Een kredietlening kan voor allerlei zaken gebruikt worden. De kleinste zaken kunnen hiermee gefinancierd worden (minikrediet), maar ook woningen (woonkrediet) of auto’s (autokrediet). Elk van deze kredieten hebben verschillende voorwaarden en verschillende interestvoeten. Ook verschillen de tarieven per bank, waardoor het voor jou zeer gunstig kan zijn om diverse banken (of andere financiële instellingen) te raadplegen en deze te vergelijken. Zo kan je misschien enkele euro’s besparen op maandbasis, maar als je een grote kredietlening aangaat wordt het verschil zeer duidelijk zichtbaar. Je zal dus allereerst simulaties moeten maken, nagaan hoeveel euro je per maand moet afstaan aan de bank. Pas dan kan je tot een duidelijk besluit komen.

Voor het lenen van krediet moet je meerderjarig zijn. Dat is vanzelfsprekend. Verder is de enige vereiste van de bank dat jij het verschuldigde bedrag kan afbetalen. Maandelijks doe je dat door een deel van het geleende bedrag terug te betalen, met daar bovenop de interest die je vooraf hebt afgesproken. Daarvoor vraagt de financiële instelling enkele documenten vooraleer de overeenkomst wordt afgesloten. Hierbij kan je denken aan een gezondheidsverklaring van de dokter, een uittreksel van je laatst ontvangen loon, andere leningen die je al hebt lopen en ga zo maar door. Dit doen ze enkel en alleen om zichzelf veilig te stellen, niet om je privégegevens te weten te komen. Ze zullen deze ook nooit aan derden doorspelen.

Zoals al eerder gezegd moet je je kredietlening aanpassen naargelang het doel. De speciale leningen zijn bedoeld om jou zoveel mogelijk voordelen te bieden (het zal dus goedkoper uitkomen). Verder is het natuurlijk niet nodig, maar wel aangeraden om verschillende banken te raadplegen en na te gaan hoeveel je kan lenen tegen welke tarieven. Door deze te vergelijken zal je uiteindelijk sowieso geld besparen. Er zijn speciale websites die de (grootste) financiële instellingen tegenover elkaar stellen om het voor jou veel simpeler te maken. Zo krijg je in een snel overzicht waar je het best je krediet kan lenen.

Om een lang verhaal kort te maken, kan je er vanuit gaan dat er veel opties zijn wanneer je krediet wilt lenen. Het is belangrijk om goed na te denken wat je precies met het krediet wilt doen en hoeveel je maandelijks kan aflossen. Dan kan je gaan praten met verschillende banken en deze met elkaar vergelijken om tot een overzichtelijke conclusie te komen die je moet vertellen waar je het best het nodige geld kan lenen. Voorzie dan nog de nodige papieren en je kan de kredietlening gaan afsluiten bij de door jouw gewenste bank. Veel succes!

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *