Overname lening

We vertellen je ongetwijfeld niets nieuws wanneer we zeggen dat de financiële markten constant in beweging zijn. Wanneer je op een bepaald ogenblik in het verleden een lening hebt afgesloten is het dan ook niet meer dan normaal dat de rente die je in de kredietovereenkomst bent overeengekomen op een bepaald ogenblik hoger of lager komt te liggen. In het laatste geval zal de kredietnemer er dan graag voor kiezen om deze te herfinancieren door middel van een zogenaamde overname lening. Het bedrag dat open staat blijft dan wel hetzelfde, de intrest die in rekening wordt gebracht kan een behoorlijk stuk lager liggen. Je dient er als kredietnemer wel rekening mee te houden dat de overname van een lening de nodige kosten met zich meebrengt. Zorg er met andere woorden ten allen tijde voor dat het bedrag dat je kan uitsparen hoger ligt dan die kosten.

Een overname lening kan in principe bij nagenoeg alle financiële instellingen gebeuren. Wel moet er op dit vlak een duidelijk onderscheid worden gemaakt. Wanneer je de lening in kwestie laat herfinancieren bij dezelfde partij, dan zullen er geen extra kosten in rekening worden gebracht. Wanneer dat gebeurt bij een nieuwe financiële instelling kunnen er naast de standaard kosten voor de overname lening nog additionele kosten in rekening worden gebracht. Op deze manier kan het bedrag voor de herfinanciering behoorlijk hoog oplopen waardoor het voor de kredietnemer niet langer interessant kan zijn. Hoewel een overname lening dus zeker en vast interessant kan zijn is dat lang niet altijd het geval.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *