Wat is een kredietlimiet?

Wanneer je geld wil lenen, dan zal je in eerste instantie een keuze moeten maken uit één van de verschillende kredietvormen die op de markt worden aangeboden. Vooraleer een lening af te sluiten zijn er een aantal factoren waar je maar beter rekening mee kan houden. Zo krijg je als kredietnemer steeds te maken met een bepaalde kredietlimiet. Die kredietlimiet kan voor iedereen verschillend zijn net omdat ze afhankelijk is van verschillende factoren. Denk daarbij aan het inkomen waarover je beschikt, maar bijvoorbeeld ook aan reeds lopende leningen. Daarnaast zijn er eveneens kredieten op de markt terug te vinden met een variabele kredietlimiet. Met andere woorden, het bedrag dat je kan lenen is niet vastgesteld. Een bekend voorbeeld van een kredietvorm zonder kredietlimiet is het populaire doorlopend krediet.

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een krediet met een variabele kredietlimiet is het erg belangrijk om niet constant tegen de kredietlimiet aan te leunen. In principe mag dat dan perfect mogelijk zijn, het is niet omdat het kan dat je het ook echt moet doen. Tegen de kredietlimiet van bijvoorbeeld een doorlopend krediet aanleunen zorgt er voor dat je te maken krijgt met een constante even hoge kostprijs. Interessanter is het dan ook om het openstaande bedrag zo laag mogelijk te houden. Op deze manier beperk je overigens ook niet alleen de kosten die je moet betalen, daarnaast zorg je er ook voor dat het risico op wanbetaling aanzienlijk kan worden verkleind. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wanneer je een bepaald krediet wenst af te sluiten is het steeds belangrijk om rekening te houden met de kredietlimiet.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *