Wat is krediet?

Onder krediet verstaan we een geldlening die een klant krijgt van een geldverstrekker. In de meeste gevallen wordt het geld geleend door een bank. Het geleende bedrag moet, vaak met rente, op termijn worden terugbetaald door de krediettrekker. Het is echter ook mogelijk om geld te lenen bij andere financiële instellingen. Denk hierbij maar aan je creditcard: wanneer jij in het rood gaat, leen je eigenlijk geld bij je creditcardmaatschappij.

Het is belangrijk om te weten dat geld lenen ook geld kost. Geen enkele financierbron zal zomaar geld riskeren zonder hiervoor vergoed te worden. Pas dus op wanneer je in geldnood zit en denkt er makkelijk vanaf te kunnen komen door een lening aan te gaan. Hier komt een extra kost bij kijken (de rente) die je bovenop het geleende bedrag nog moet terugbetalen!

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiële dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *