Wat kan ik lenen?

Vooraleer een lening af te sluiten is het uiteraard zeer belangrijk om een goed beeld te hebben van het bedrag dat je exact kan lenen. Wat je kan lenen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij niet alleen aan de reden van de lening, maar ook aan je inkomen. Veel mensen willen vandaag de dag nog steeds meer lenen dan ze eigenlijk kunnen terugbetalen waardoor ze in een diepe put terecht kunnen komen. Omwille van deze reden zijn de regels die banken hanteren voor het toekennen van een lening aanzienlijk strenger geworden. Wat je kan lenen is dan ook veelal eveneens afhankelijk van de zogenaamde goodwill van je bank. Bepaalde banken staan bijvoorbeeld zeer weigerachtig tegenover het verstrekken van grote kredieten aan jongeren terwijl andere het dan wel weer gewoon toestaan. Wil je graag weten wat je precies kan lenen? Lees dan snel verder!

Hoeveel kan ik lenen?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven wordt het bedrag dat je kan lenen sterk gebaseerd op je inkomen. Omdat we hier uiteraard geen zicht op hebben en dit afhankelijk is van persoon tot persoon is het voor ons onmogelijk om exact aan te geven hoeveel geld je bij een kredietverstrekker kan lenen. Wanneer je hier een glashelder beeld van wenst te krijgen kan je er voor kiezen om gewoon een offerte op te vragen bij de kredietverstrekker van jou keuze. Dat kan door gewoon naar de bank te stappen, maar de meeste kredietverstrekkers bieden je ook de mogelijkheid om dit via hun website aan te vragen. Ook door een berekening uit te voeren kan je exact achterhalen hoeveel geld je kan lenen. Hoe dat komt? Zeer eenvoudig, tijdens het uitvoeren van een dergelijke berekening wordt er steeds gevraagd over welk inkomen je beschikt en hoeveel geld je precies denkt nodig te hebben.

Gepubliceerd door

lenenkrediet

Met een passie voor financiƫle dienstverlening proberen wij van lenenkrediet.be particulieren en ondernemers zo goed mogelijk te adviseren met onze blog artikelen. Laat gerust een reactie achter of lees de artikelen eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *